El grup ha destacat a la categoria de caves en un certamen on han participat un total de 46 països productors

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles d’or i cinc de plata en la darrera edició del Concours Mondial de Bruxelles, tal com s’ha anunciat durant el passat cap de setmana. En aquest concurs, que destaca les tendències i canvis del món vitivinícola, han participat 8.500 vins de 46 països productors d’arreu del món. Els tastos van tenir lloc del 4 al 6 de setembre 2020 en el recinte firal de Brno, República Txeca.

En concret, Castell d’Or ha estat premiat en aquestes categories:

  • Medalla d’Or pel cava Castell d’Or Brut. Elaborat amb les varietats de Xarel·lo, Macabeo i Parellada. De la DO Cava.
  • Medalla d’Or pel cava Mas Geroni Brut. Elaborat de les varietats Xarel·lo, Macabeo i Parellada. De la DO Cava.
  • Medalla d’Or pel cava L’Arboç 1919. Elaborat de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada, amb un mínim de dotze mesos de criança. De la DO Cava.
  • Medalla de plata pel cava Flama d’Or Brut. Elaborat amb les varietats de Xarel·lo, Macabeu, Parellada. De la DO Cava.
  • Medalla de plata pel cava Flama d’Or Brut Imperial. Elaborat amb Xarel·lo, Macabeo, Parellada. De la DO Cava.
  • Medalla de plata pel cava Pupitre Brut Or. Elaborat amb Xarel·lo, Macabeo, Parellada. De la DO Cava.
  • Medalla de Plata pel cava Cossetània Brut. Elaborat amb Macabeo, Xarel·lo, i Parellada de la DO Cava.
  • Medalla de plata pel vi negre Cossetània Reserva 2012. Elaborat de la varietat Cabernet Sauvignon. De la DO Penedès.

El Director General de Castell d’Or, Jordi Amell, ha volgut agrair aquest premi perquè “reconeix que la nostra proposta enològica assoleix els nivells més elevats de qualitat a nivell internacional representant el nostre territori però també la personalitat i la força de les nostres cooperatives”, ha explicat.

 

Concurs amb estrictes normes sanitàries

La ciutat de Brno, a la República Txeca, ha estat l’escenari triat per la 27a edició del Concours Mondial de Bruxelles. Durant dos dies, i seguint totes les normes sanitàries com a mesures de seguretat, els organitzadors van realitzar degustacions per seleccionar els millors vins i caves de diferents categories.

S’han premiat amb medalles a vins de 40 països diferents. En primer lloc, amb el  nombre més elevat de reconeixements es troba França (570), seguida d’Espanya (495), Itàlia (363) i Portugal (306). El jurat que té la responsabilitat d’atorgar les medalles a les millors mostres presentades està format per periodistes especialitzats, enòlegs, compradors internacionals, investigadors i representants d’institucions professionals de diferents nacionalitats.

L’edició d’enguany ha estat caracteritzada per les estrictes normes sanitàries vigents entre els professionals que han participat: des de la disposició de les taules, regles a l’hora de servir el vi, la desinfecció del material o la limitació dels moviments dels diferents participants pel recinte, segons han informat els organitzadors del certamen.

 

Castell d’Or, la unió de 13 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de 13 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins premium, cava premium i olis prèmium elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Castell d’Or compta també amb diferents agrobotigues per tota Catalunya.