Raïms acabats de collir
PRODUCTES
d'ALTA QUALITAT

CELLERS COOPERATIUS

Els vins i caves de Castell d'Or són fruit de la feina ben feta de les cooperatives que integren el grup. La finalitat màxima de Castell d'Or és garantir un producte d'alta qualitat i assegurar unes millors rendes als socis de la cooperativa, és a dir, als viticultors i a les seves famílies.

Gràcies a la unió i al treball conjunt, Castell d'Or i les cooperatives membres compten amb unes instal·lacions punteres, uns serveis tècnics molt acurats tant a la vinya com als cellers, s'aposta per la innovació i una gran xarxa de distribució i comercialització dels productes arreu del món.

El celler de Vila-rodona
CELLERS
MODERNISTES

LES CATEDRALS DEL VI

L'escriptor Àngel Guimerà va denominar Catedral del Vi al celler cooperatiu de l'Espluga de Francolí. Aviat aquesta denominació va servir per anomenar aquells cellers construïts a principis del segle XX de la mà de Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí, i de Lluís Domenech i Montaner i el seu fill Pere Domènech Roura.

Castell d'Or compta amb tres cooperatives modernistes: la de l'Espluga de Francolí, Barbera de la Conca i Vila-rodona.

L'interior d'una de les nostres agrobotigues
XARXA
d'AGROBOTIGUES

Si vols gaudir dels vins, caves i oli d'oliva de Castell d'Or visita la nostra xarxa d'agrobotigues. Un tracte pròxim, els millors consells i els productes artesanals de proximitat són la nostra millor garantia.

Cellers cooperatius del grup Castell d'Or: Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l'Arboç, l'Espluga de Francolí, la Nou de Gaià, Solivella, Vila-rodona, Vimbodí i Vinaixa.

DIVERSITAT de
PAISATGES
De la unió del coneixement i l'experiència de nou cooperatives de diferents Denominacions d'Origen de Catalunya i gràcies a la gran tasca que desenvolupen els seus viticultors, tècnics i enòlegs, a Castell d'Or s'elabora vins, caves i olis d'oliva que ha obtingut grans reconeixements arreu del món.

A més dels nostres productes d'alta qualitat; els cellers modernises, l'empenta cooperativista, la diversitat de paisatges i la xarxa d'agrobotigues són altres trets de Castell d'Or i que ens encantaria que descobrissis.

Prev
Next
CASTELL D'OR SL - Mare Ràfols, 3 1r 4a
08720  Vilafranca del Penedès (Barcelona) Spain
Tel. (+34)938905385 Fax (+34)938905446 castelldor@castelldor.com

Novetats de Castell d'Or

Modernisme Cooperatiu. El celler de Vila-rodona

VilaRodonaEls cellers cooperatius modernistes són edificis singulars que, en el moment en què van ser construïts, buscaven modernitzar la producció agrària del vi sense renunciar a una estètica ben definida; edificis racionals, dissenyats per a l'elaboració del vi, i grans monuments alhora. El celler de Vila-rodona, un dels emblemes modernistes de Castell d'Or, és obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell que, entre el 1917 i el 1923, va projectar una quarantena d'edificis agraris sota l'impuls de la Mancomunitat.

Martinell és hereu de la tradició gaudiniana i el modernisme, com denoten els arcs de maons per exemple, i alhora precursor del nou estil cultural noucentista, amb exemples com els elements decoratius dels edificis. L'arquitecte va posar la seva capacitat creativa i professional al servei de l'agricultura i la indústria.

La Cooperativa Agrícola de Vila-rodona es troba al bell mig de la ruta del Císter, a tocar del monestir de Santes Creus. Gràcies a l'ímpetu i l'entusiasme dels socis, el celler s'inaugurà per la collita del 1919. Actualment s'hi elaboren 10 milions de litres de vi de les vinyes dels seus socis de Vila-rodona, Aiguamúrcia, Valls i el Pla de Santa Maria, de les DO Tarragona, Penedès i Cava.

La feina del celler i la magnífica arquitectura que l'acull es poden descobrir amb les visites guiades en què s'explica als visitants els detalls de l'arquitectura de l'edifici i les instal·lacions d'elaboració de vi i cava per acabar, com no, amb una degustació dels nostres vins. La façana principal resta oberta al públic tot el dia, il·luminada durant la nit.

Visitar la Cooperativa Agrícola de Vila-rodona:

De dilluns a dissabte de 9h a 13h i de 15h a 19h

Diumenges i festius de 10 a 14 h.

Les visites guiades es realitzen per a grups de més de 20 persones de forma gratuïta però s'han de concertar prèviament trucant al 977 63 80 04 o bé 977 63 80 87.

 

Fonts:

Josep Buqueras i Bach: “L'arquitecte Cèsar Martinell i les cooperatives agrícoles de l'Alt Camp”

http://www.coopvila-rodona.com/

www.cellerscooperatius.cat