Raïms acabats de collir
PRODUCTES
d'ALTA QUALITAT

CELLERS COOPERATIUS

Els vins i caves de Castell d'Or són fruit de la feina ben feta de les cooperatives que integren el grup. La finalitat màxima de Castell d'Or és garantir un producte d'alta qualitat i assegurar unes millors rendes als socis de la cooperativa, és a dir, als viticultors i a les seves famílies.

Gràcies a la unió i al treball conjunt, Castell d'Or i les cooperatives membres compten amb unes instal·lacions punteres, uns serveis tècnics molt acurats tant a la vinya com als cellers, s'aposta per la innovació i una gran xarxa de distribució i comercialització dels productes arreu del món.

El celler de Vila-rodona
CELLERS
MODERNISTES

LES CATEDRALS DEL VI

L'escriptor Àngel Guimerà va denominar Catedral del Vi al celler cooperatiu de l'Espluga de Francolí. Aviat aquesta denominació va servir per anomenar aquells cellers construïts a principis del segle XX de la mà de Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí, i de Lluís Domenech i Montaner i el seu fill Pere Domènech Roura.

Castell d'Or compta amb tres cooperatives modernistes: la de l'Espluga de Francolí, Barbera de la Conca i Vila-rodona.

L'interior d'una de les nostres agrobotigues
XARXA
d'AGROBOTIGUES

Si vols gaudir dels vins, caves i oli d'oliva de Castell d'Or visita la nostra xarxa d'agrobotigues. Un tracte pròxim, els millors consells i els productes artesanals de proximitat són la nostra millor garantia.

Cellers cooperatius del grup Castell d'Or: Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l'Arboç, l'Espluga de Francolí, la Nou de Gaià, Solivella, Vila-rodona, Vimbodí i Vinaixa.

DIVERSITAT de
PAISATGES
De la unió del coneixement i l'experiència de nou cooperatives de diferents Denominacions d'Origen de Catalunya i gràcies a la gran tasca que desenvolupen els seus viticultors, tècnics i enòlegs, a Castell d'Or s'elabora vins, caves i olis d'oliva que ha obtingut grans reconeixements arreu del món.

A més dels nostres productes d'alta qualitat; els cellers modernises, l'empenta cooperativista, la diversitat de paisatges i la xarxa d'agrobotigues són altres trets de Castell d'Or i que ens encantaria que descobrissis.

Prev
Next
CASTELL D'OR SL - Mare Ràfols, 3 1r 4a
08720  Vilafranca del Penedès (Barcelona) Spain
Tel. (+34)938905385 Fax (+34)938905446 castelldor@castelldor.com

Novetats de Castell d'Or

Castell d’Or i CEVIPE formen part del comitè organitzador del 1r Congrés Mundial de Cooperatives Vitivinícoles

Visita al governador de San Juan - Argentina

Visita al governador de San Juan - Argentina

Representants de les cooperatives de CEVIPE i el grup Castell d’Or, juntament amb cooperativistes del sud de França com la Cooperativa de la Vall d’Orbieu, han visitat Argentina i Brasil per conèixer les millores i les noves aplicacions de la tecnologia en les regions vinícoles d’aquests països, zones on el cooperativisme, la vinya i el vi tenen una gran transcendència a nivell econòmic i social.

Durant el viatge a Argentina van estar acompanyats per representants de Fecovita Coop, una cooperativa de segon grau que integra 30 cooperatives que embotellen 3,6 milions d’ampolles al mes. A Brasil van estar amb representants de les cooperatives de Garibaldi i l’Aurora, que produeixen 60 milions de kg de raïm.

Amb tots aquests representants cooperativistes es va aprovar organitzar el 1r Congrés Mundial de Cooperatives Vitivinícoles el 4 i 5 de novembre de 2013 a Brasil, amb la participació de cooperatives de tot el món (val a dir que les sis cooperatives més grans del món concentren el 15% de la producció mundial de vi). La finalitat del congrés és establir aliances pel coneixement i la comercialització del producte entre aquestes empreses cooperatives. El Congrés es farà a Brasil per aprofitar l’embranzida que representen els Jocs Olímpics i ja compten amb la confirmació de què la presidenta de l’Organització Internacional del Vi (OIV), Claudia Inés Quini, hi assistirà.

El cooperativisme vitivinícola a Argentina i Brasil

El viatge el van iniciar a Argentina, a la regió de Cafayate, zona reconeguda per la qualitat dels seus vins i per la varietat blanca “Torrontes”, on van conèixer el Museo del Vino. La Rioja van visitar la seva capital, Chilecito, on la vinya és regada a través d’un complex rec de distribució d’aigua provinents del Valle de La Famatina. A San Juan van ser rebuts pel Governador de la província i el Ministre de Producció, Marcelo Alos. En aquesta zona hi ha 110.000 ha de vinya i gran part de la producció es destina a fer most per sucs. També té molta importància el raïm de taula amb produccions en sistema “parral” on poden arribar a 40.000 kgs per ha. Aquí es produeix el 80% del raïm de taula d’Argentina.

La zona més important en matèria vitivinícola a Argentina és Mendoza, on van ser rebuts pel Intendent de la Província i van visitar la zona Vista Flores, on hi ha el projecte de Michel Rolland “Clos de los siete”, on set famílies elaboradores de vi de França han invertit en 850 Ha., de vinya. A Argentina el vi té una transcendència molt important, de fet, l’han denominat la “beguda nacional”.

Seguidament van visitar Brasil, concretament Puerto Alegre, on van visitar les cooperatives de Garibaldi i l’Aurora.