Raïms acabats de collir
PRODUCTES
d'ALTA QUALITAT

CELLERS COOPERATIUS

Els vins i caves de Castell d'Or són fruit de la feina ben feta de les cooperatives que integren el grup. La finalitat màxima de Castell d'Or és garantir un producte d'alta qualitat i assegurar unes millors rendes als socis de la cooperativa, és a dir, als viticultors i a les seves famílies.

Gràcies a la unió i al treball conjunt, Castell d'Or i les cooperatives membres compten amb unes instal·lacions punteres, uns serveis tècnics molt acurats tant a la vinya com als cellers, s'aposta per la innovació i una gran xarxa de distribució i comercialització dels productes arreu del món.

El celler de Vila-rodona
CELLERS
MODERNISTES

LES CATEDRALS DEL VI

L'escriptor Àngel Guimerà va denominar Catedral del Vi al celler cooperatiu de l'Espluga de Francolí. Aviat aquesta denominació va servir per anomenar aquells cellers construïts a principis del segle XX de la mà de Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí, i de Lluís Domenech i Montaner i el seu fill Pere Domènech Roura.

Castell d'Or compta amb tres cooperatives modernistes: la de l'Espluga de Francolí, Barbera de la Conca i Vila-rodona.

L'interior d'una de les nostres agrobotigues
XARXA
d'AGROBOTIGUES

Si vols gaudir dels vins, caves i oli d'oliva de Castell d'Or visita la nostra xarxa d'agrobotigues. Un tracte pròxim, els millors consells i els productes artesanals de proximitat són la nostra millor garantia.

Cellers cooperatius del grup Castell d'Or: Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l'Arboç, l'Espluga de Francolí, la Nou de Gaià, Solivella, Vila-rodona, Vimbodí i Vinaixa.

DIVERSITAT de
PAISATGES
De la unió del coneixement i l'experiència de nou cooperatives de diferents Denominacions d'Origen de Catalunya i gràcies a la gran tasca que desenvolupen els seus viticultors, tècnics i enòlegs, a Castell d'Or s'elabora vins, caves i olis d'oliva que ha obtingut grans reconeixements arreu del món.

A més dels nostres productes d'alta qualitat; els cellers modernises, l'empenta cooperativista, la diversitat de paisatges i la xarxa d'agrobotigues són altres trets de Castell d'Or i que ens encantaria que descobrissis.

Prev
Next
CASTELL D'OR SL - Mare Ràfols, 3 1r 4a
08720  Vilafranca del Penedès (Barcelona) Spain
Tel. (+34)938905385 Fax (+34)938905446 castelldor@castelldor.com

Novetats de Castell d'Or

Entrevista a Josep Ventosa, gerent de Castell d’Or

Josep Ventosa, gerent de Castell d'Or

Josep Ventosa és gerent de Castell d'Or des de la seva fundació, el 2005. Amb una llarga trajectòria vinculada al cooperativisme i a la comercialització de vins i caves, ha estat gerent i membre directiu de diferents grups cooperatius relacionats amb el sector del vi i el cava. Amb ell vam conversar sobre el present i el futur de Castell d'Or i, tot seguit us traslladem algunes de les seves respostes.

Què és Castell d'Or?
Castell d'Or és una empresa fundada per nou cellers cooperatius de Catalunya que van decidir unir els processos de producció, elaboració i envasat de vi i comercialitzen junts vins, caves i olis de diferents denominacions d'origen de Catalunya. L'objectiu final és doncs elaborar vins, caves i olis de màxima qualitat, diversificar el producte per aconseguir una àmplia cartera de clients i poder oferir així una millor renda als socis de les cooperatives.

Per què es va crear Castell d'Or?
Les cooperatives membres de Castell d'Or ja treballaven plegades en la comercialització de vi a doll amb CEVIPE i, per tant, hi havia una trajectòria comuna de feina ben feta i complicitats. Per aquest motiu, es va voler fer un pas més i crear Castell d'Or per comercialitzar una gamma de vins propis embotellats; així, unint la comercialització de vins de les cooperatives membres es podia ser més fort en els principals mercats del món i es podia oferir un major compromís al client. Així doncs s'ha pogut fer conjuntament una important inversió en les tres plantes d'embotellament del grup, situades a les cooperatives de Vila-rodona, l'Espluga de Francolí i l'Arboç; així com en les naus de magatzem i estem treballant plegats ampliant mercats amb els nostres productes.

Quina és la distinció principal de Castell d'Or?
A part de la qualitat dels seus productes, amb un control exhaustiu des de la vinya fins al celler i la comercialització, Castell d'Or es distingeix per la seva diversitat de productes, fet que fa que els seus vins, caves i olis siguin reconeguts i apreciats arreu del món. Diferents marques, diferents Denominacions d'Origen, diferents terrers, diferents elaboracions i coupages fan de Castell d'Or un ampli ventall on de segur que tothom troba aquell producte que prefereix.

Aquesta diversitat de producte afavoreix, per una banda, que el consumidor de vins pugui trobar aquell vi o cava més d'acord als seus gustos i, per l'altra, tenir més força als mercats ja que el distribuidor o el restaurador té un ventall de vins i de denominacions d'origen amb només un proveidor, facilitant així les relacions.

Castell d'Or elabora vins i caves sota les següents marques Cossetània (Penedès i Cava i oli DOP Siurana); Francolí (Conca de Barberà i Cava i oli DOP Siurana); Flama d'Or (Catalunya i Cava); Flama Roja (Tarragona); Templer (Montsant); Castell de la Comanda (Conca de Barberà i Cava); Puig de Solivella (Catalunya i Cava), i Abadia Mediterrània (Priorat)

Quina és la producció? En quin àmbit geogràfic comercialitza els vins?
Les vinyes del socis de totes les cooperatives del grup produeixen al voltant de 50 milions de quilograms de raïm. Castell d'Or comercialitza 2 milions d'ampolles de cava i 300.000 de vi. Des de la seva creació, el desembre de 2005, ha crescut a un ritme del 40% anual i la xifra de negoci va ascendir a 4,28 milions d'euros el 2009.
Més del 65% de la producció es destina a l'exportació en més de 20 països d'Europa, Amèrica i Asia. A més de vins, comercialitza oli extra verge de la varietat arbequina i de la DOP Siurana, elaborat a les cooperatives del grup

Els cellers del grup, monuments del modernisme
Moltes de les cooperatives del grup Castell d'Or són vertaderes obres d'art construides per figures del modernisme català com Domènech i Muntaner (cooperativa de l'Espluga de Francolí) o Cèsar Martinell (cooperativa de Barberà de la Conca i la cooperativa de Vila-rodona), deixebles de Gaudí. Totes aquestes cooperatives es poden visitar i s'està treballant conjuntament per tal de promoure l'enoturisme. Sens dubte, visitar aquestes cooperatives és cita obligada si se segueix la ruta del Cister o es vol conèixer la petjada que el modernisme va deixar al cooperativisme agrari, tant en l'arquitectura, com en la ideologia i el pensament.